Waarom zijn tiny houses zo populair?

Tiny Houses zijn zeer kleine mini woningen die gemaakt zijn om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de ruimte. Ze worden de laatste tijd steeds populairder zie ook http://tinyhouselife.nl.

Lage bouwkosten

Hoewel de prijs per vierkante meter voor Tiny Houses niet minder is dan voor grotere bouwprojecten, zijn de totale kosten natuurlijk veel lager dan voor een conventioneel woonhuis vanwege de kleine oppervlakte. 

Bovendien heb je maar een klein stukje grond nodig om een Tiny House te bouwen en die zijn goedkoper dan grote stukken grond. Vooral als een perceel te klein is voor een traditioneel huis, kunt u het misschien goedkoop kopen.

Een Tiny House kan een alternatief zijn voor dure huurwoningen in grote steden vooral voor diegenen die zich geen normaal huis kunnen veroorloven.

Lage onderhoudskosten

Een Tiny House is aanzienlijk goedkoper te onderhouden dan een conventioneel huis. Je betaalt minder geld voor verwarming en elektriciteit en je kunt niet zoveel uitgeven aan decoratie en meubilair want daar is gewoonweg geen plaats voor in een Tiny House.

Tiny Houses zijn goed voor het milieu

De bouw van een Tiny House verbruikt minder grondstoffen dan een groot huis en de ecologische voetafdruk van een Tiny House is ook kleiner tijdens de exploitatie. Immers, hoe minder leefruimte iemand heeft des te de lager de CO2-uitstoot.

Omdat de ruimte zo klein is, kunnen de bewoners van Tiny Houses niet zoveel spullen kopen. Dit verkleint ook hun ecologische voetafdruk.