Waarom kopen vrouwen meer schoenen dan mannen?

We kennen allemaal wel een vrouw die zoveel schoenen heeft dat je duizelig wordt. Maar hoe komt het dat de vrouwen bekend staan om hun shopgedrag en daaraan gekoppeld een heleboel schoenen? We vertellen je er graag meer over maar ook welke merken nu het meest populair onder de dames zijn.

Dure schoenen

We kennen allemaal de Louboutins met de rode onderkant. Deze hakken zijn ongelooflijk populair onder de dames maar zijn voor een heleboel vrouwen niet te betalen. Toch is de behoefte om soort gelijke hakken te kopen. Ondanks de hoge prijskaartjes zijn de vrouwen echt wel bereid om dat er dus ook voor uit te geven. En daarnaast hebben ze ook nog eens een heleboel andere opties. Want, je kan niet iedere dag op de Louboutins kopen want dan heb je ze zo versleten.

Flinke schoenenkasten

Bij verhuizingen wordt er aan mannen vaak gevraagd of ze een mancave krijg waar de dames onderling grappen maken over inloopkasten voor hun kleding en schoenen. Dat komt doordat vrouwen het ontzettend leuk vinden om te shoppen en dat combineren met het kopen van nieuwe schoenen. Dat komt omdat ze vaak veel verschillende rokjes, jurkjes, thsirts, broeken in verschillende nieuwe kleuren en trends kopen. Om deze kleding met elkaar te combineren zijn schoenen vaak heel erg belangrijk. Op het moment dat ze de kleding dus niet kunnen combineren kopen ze gerust een nieuw paar schoenen.

Wat is het verschil met mannen?

Mannen boeit het eigenlijk niet heel veel of de kleuren goed gecombineerd zijn. Of ze zien het simpelweg gewoon niet. Maar toch kopen ook mannen steeds meer en meer schoenen. De populairste merken onder de dames zijn toch wel New Balance, Via Vai schoenen, Red Rag en Adidas. Heb jij een van deze merken in jouw schoenenkast staan?