Tips waarmee je kinderen heel lang zoet zijn

Nu het vakantie is, zijn veel kinderen hele dagen thuis. In deze weken kunnen ze heerlijk spelen met leeftijdsgenootjes en even niet denken aan school en huiswerk. Er zijn veel ouders die gewoon nog moeten werken tijdens de zomervakantie. Soms blijven de kinderen dan gewoon thuis en soms gaan ze naar de opvang. In het geval de kids thuisblijven kan het nogal lastig zijn om ze bezig te houden, terwijl je thuis aan het werk bent. Daarom geven wij je graag een aantal tips, waarmee je kinderen heel lang zoet zijn!

Speelgoed

Ten eerste is speelgoed ideaal om kinderen bezig te houden. Zeker met nieuw speelgoed en speelgoed waarvoor je inspanning moeten leveren, zoals het bouwen van een kasteel van lego of het in elkaar knutselen van iets. Zorg er daarom voor dat in de vakantie de speelgoedmand goed gevuld is. Je hoeft natuurlijk niet meteen naar de winkel te rennen voor nieuw speelgoed of iets van Little Dutch kopen, maar je kunt wel even checken of de kinderen genoeg speelgoed hebben om de vakantie mee door te komen. Zo niet, dan kun je zelf ook karton en papier verzamelen waar de kids mee kunnen spelen en mee kunnen knutselen. Zo hoef je geen fortuin uit te geven aan nieuw speelgoed.

Klusjes

Voor de kinderen die iets ouder zijn kun je ook klusjes voor in huis bedenken. Soms gaan kinderen zich vervelen en willen ze graag mama en papa helpen met iets in huis. Bedenk daarom leuke kleine klusjes die kinderen kunnen oppakken. Denk bijvoorbeeld aan de was vouwen of de planten in de tuin sproeien. Als het lekker veel is kunnen ze er gelijk een waterfestijn van maken en lekker spelen in de tuin met het water. Ideaal! Zo kun jij je focussen op werk en kunnen de kinderen zichzelf vermaken.