Het ideale flesje voor kraanwater

In Nederland kennen we goed water uit onze kraan en kunnen hier zelfs van drinken. Dit is niet vanzelfsprekend. In andere landen, ook Europese landen, wordt het drinken van kraanwater vaak afgeraden. Het is niet schoon en dus niet geschikt voor consumptie. Ondanks dat Nederland kraanwater heeft voor consumptie kopen we veel flessen water in de supermarkt. Meer omdat het makkelijk mee te nemen is, dan dat het echt lekkerder is. Wanneer je een hervulbare fles zou kopen en de fles zelf zou vullen met kraanwater ben je op langer termijn veel goedkoper uit. Het is niet alleen goed voor je portemonnee. Je draagt namelijk ook bij aan een beter milieu.

Ook geschikt voor water in het buitenland

Hoewel kraanwater in veel andere landen niet geschikt is voor consumptie is het wel verstandig om hervulbare fles mee te nemen. Veel landen bieden namelijk tappunten aan waar je gratis je fles kunt vullen die geschikt is voor consumptie. Ook wanneer je water haalt in de supermarkt kun je een grotere fles water kopen en hiermee je eigen dopper bijvullen. Een hervulbare waterfles zorgt ook voor een beter milieu. Dit komt doordat er minder plastic rondslingert en zo wordt de plasticsoep elke dag een beetje kleiner. 

Niet alleen voor water geschikt

Er zijn verschillende soorten hervulbare waterflessen beschikbaar. In diverse afmetingen en kleuren. Ook kun je kiezen uit een simpele fles of een thermische fles. Een thermische fles heeft als voordeel dat je water langer koud blijft, maar ook dat warme dranken warm blijven. Dit komt door de isolatie die in de fles is verwerkt. Zo kun je een ge├»soleerde fles ook vullen met bijvoorbeeld thee. Erg leuk wanneer je een picknick hebt met lekkere hapjes en petit fours. Maar ook leuk bij een high tea of andere aangelegenheid. 

Tip: voor lekkere gebakjes en taartjes zie: https://www.taartbestellen.eu/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *