Een praktische herinnering

Als je een feest organiseert, kan het leuk zijn om de bezoekers een leuke herinnering mee te geven. Hoe kun je dit organiseren zonder dat het te veel geld kost? En zijn er misschien manieren om deze herinneringen ook nog nuttig in te zetten?

De beste feesten verdienen een tastbare herinnering

Natuurlijk, de allerbeste herinneringen zitten in je hoofd opgeslagen. Daar heb je geen foto of andere herinnering voor nodig, die zitten er permanent. Dat neemt echter niet weg dat we het als mens fijn vinden om toch iets tastbaars over te houden aan bijzondere momenten. Dat kan een foto zijn, waarop je weer even kan zien hoe leuk, mooi of bijzonder het was, maar ook iets anders. We nemen niet voor niets graag souvenirs mee vanaf onze vakantiebestemming. Door deze souvenirs een mooi plekje te geven, komen er zo nu en dan prachtige herinneringen terug. Die mooie schelp die je op dat prachtige strand vond en nu in je woonkamer ligt, doet je soms zomaar als je ernaar kijkt denken aan hoe heerlijk die vakantie was. Je ziet de beelden weer op je netvlies, en bent in gedachten weer even terug. De herinneringen zitten weliswaar veilig opgeslagen in je hoofd, maar om ze weer op te roepen hebben je hersenen vaak een prikkel nodig, en die vind je gemakkelijk in een fysiek aandenken.

Het beste feest ooit!

Ben jij van plan om een mooi, bijzonder feest te organiseren, dan wil je natuurlijk graag dat mensen er nog lang mooie herinneringen aan hebben. Om dat te realiseren, is het goed om hen iets mee te geven, iets fysieks, liefst iets dat ze nog eens zullen zien of zelfs gebruiken, zodat er regelmatig een herinnering hun hersenen binnen zal dringen.
Om te bepalen wat je precies mee kunt geven, kun je eens kijken hoe ze dat bij andere feesten doen. Verstokte festivalgangers zie je bijvoorbeeld standaard rondlopen met een hele rits polsbandjes om hun arm. Die bandjes vormen voor hen een herinnering aan een prachtig feest, waar ze graag nog eens aan terugdenken. Tegelijk waren zij voor de organisatie een heel praktisch hulpmiddel: het polsbandje was het bewijs dat iemand het festivalterrein had betreden met een toegangsbewijs. Geef je een feest op een gemakkelijk te betreden locatie, en wil je dat alleen genodigden binnenkomen, zou je dit ook kunnen overwegen. Heel praktisch, en meteen een mooie herinnering. Is dit niet nodig, dan kun je ook een ander klein presentje zoals bijvoorbeeld sleutellabels met daarop bijvoorbeeld de datum van het feest uitdelen. De kans is groot dat mensen deze nog eens zullen gebruiken, en zo nog vaak aan jouw feest terug zullen denken.