De lampentrends van dit moment

Naast wisselende trends op het gebied van mode, veranderen de interieurtrends ook razendsnel. Met name de trends op het gebied van verlichting! Hier sta je misschien niet zo vaak bij stil, maar verlichting is ontzettend belangrijk in ons interieur. Het is niet alleen praktisch, maar het geeft een ruimte direct meer sfeer en gezelligheid! Daarom vertellen wij je graag meer over de lampentrends van dit moment!

Hanglampen

Tegenwoordig zijn er onwijs veel hanglampen te koop. Van groot tot klein van een enkele lamp tot een lampenset, je kunt het zo gek niet verzinnen! Zo is er dus ook voor jouw interieur ongetwijfeld een geschikte lamp te vinden. De laatste tijd zien we steeds vaker hanglampen van glas en staal. Dit past vooral mooi bij een moderne en industriƫle interieurstijl. De glazen lampen geven een ruimte een tijdloze look en worden vooral vormgegeven als ronde glazen bollen. De stalen lampen zien er meer uit als een fabriekslamp en komen wat stoerder over. Dit geeft een ruimte meer pit.

Spotjes

Een andere trend die we op het moment veel zien, zijn spotjes. Deze lampjes zijn al jarenlang populair en verdwijnen voorlopig ook niet uit het modebeeld. Spotjes passen namelijk bij elke interieurstijl en zijn heel gemakkelijk te verwerken. Zo kun je de spotjes verstoppen achter meubels, kastjes en onder traptreden. Op deze manier krijg je alle sfeer van de verlichting, zonder dat er een grote lamp in het oog staat.

Staande lampen

Natuurlijk mogen sommige lampen best gezien worden in het interieur, daarvoor komen vooral staande lampen goed van pas. Deze zet je bijvoorbeeld naast een mooie fauteuil in de leeshoek of naast je bank. Het geeft een ruimte een gezellig sfeertje. Zorg er alleen wel voor dat het licht van deze lamp warmte uitstraalt en niet koel overkomt.