De 3 redenen om een bedrijf te starten

Je bent van plan een bedrijf op te starten en je wilt zeker weten dat je niks vergeet en alle belangrijke zaken op orde hebt. Hier komt veel bij kijken en het is niet altijd makkelijk. Je loopt veel risico bij het vergeten van bijvoorbeeld merkregistratie of inschrijving bij de KvK. In dit artikel lees je wat je niet mag vergeten tijdens het opstarten van een bedrijf.

Plan

Het is belangrijk om als startende ondernemer een goed bedrijfsplan te schrijven. Dit heb je nodig als je langs gaat bij banken en investeerders. Ook geeft dit jou al ondernemer de ruimte om alle kansen en bedreigingen goed in kaart te brengen. Is je bedrijf ook gericht naar het buitenland zoals de Benelux? Houd er dan rekening mee ook een Engelstalig bedrijfsplan te schrijven.

Zorg ervoor dat je een websitebouwer hebt die de website gaat bouwen naar jouw wensen. Met behulp van het plan kun je samen met je websitebouwer brainstormen over de uitstraling en tools op je website.

Registratie

Kies de juiste rechtsvorm uit en schrijf je in bij het Handelsregister. Vrijwel iedere ondernemer is verplicht langs te gaan bij de Kamer van Koophandel om zich te laten inschrijven in het Handelsregister. Je kunt dit zien als de basisregistratie.

Vervolgens dien je ook je merknaam te registreren. Het beschermen van je merknaam werkt volgend het principe ‘zonder registratie geen recht’. Hierin loop je veel risico als je dit niet goed uitvoert. Meld je aan bij een Benelux merkenbureau en registreer je merknaam in zowel Nederland als de rest van de Benelux.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening heb je nodig om straks geld te ontvangen van je klanten en opdrachtgevers. Tegenwoordig zijn er veel verschillende betaalmethoden zoals een mobiel pinapparaat, iDEAL en betaalverzoeken. Zoek voor jezelf uit wat het beste werkt. Met een zakelijke rekening kun je privé en zakelijk goed onderscheiden in je administratie. Ook heb je bij veel banken voordelen als ondernemer. Neem contact op met je bank om hier meer over te weten.